söndag 5 februari 2012

Inspirerande nordlig ciderproducent


Ibland snubblar man över producenter som gör starkt intryck. Brännland Cider ligger en bra bit från Göta Älvdalen men vi rekommenderar en titt på deras sidor ändå. Och se upp för snart kommer cidern.
Stadsjord och Mat från Göta Älvdalen var på Norrlandsturne i början av februari. Vi har berättat om vårt arbete för grupper och kommunledningar i Hudiksvall, Sollefteå, Sundsvall, Söderhamn och Timrå. Umeå blev mer input än output. Inga föreläsningar utan besök på krogar och butiker som räknas till toppen, bland annat Viktoria och delikatessbutiken Duå.
Cider klar 2012
Idag finns ingen lokal äppeldryck i någorlunda volym att uppbringa i Umeå. Staden är matintresserad så det finns en marknad. Men nu ett par år innan Umeå blir kulturhuvudstad 2014 kommer Brännland Cider att lansera sin första cider på äpplen från trakten.
Cidern ska vi rimligen inte försöka recensera men berättelsen om vägen till en Umeå-cider vill vi uttala oss om.
En inspirerande story
Efter en stunds läsning på Brännland ciders hemsidor kommer var och en som hittar dit fundera var man kan plantera äpplen för att börja göra must och cider. Berättelsen om Brännlands ryska äppelsorter och vårdträd är spännande och inspirerande. Det är antagligen ingen reklambyrå som producerat, det är alldeles för initierat och personligt. Och jag skulle tro att Brännlands produkter kommer att göra succé. Här är ett gäng som kan kommunikation och förhoppningsvis produktion av äpplen, must och cider.
Lycka till Brännlands!

Här är hemsidan: http://www.brannlandcider.se/






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar